Matchday! Newcastle United FC – Huddersfield Town FC

Onze monden vielen open van verbazing. Natuurlijk wisten we dat St. James’ Park in Newcastle een groot stadion was, maar toen wij bij de rondleiding het lege stadion mochten aanschouwen waren we erg onder de indruk. De twee hoge tribunes, het uitzicht over de stad en de groene grasmat zorgden voor bewonderende blikken. Een dag later mochten we genieten van een vol stadion bij de wedstrijd tegen Huddersfield Town.

We hadden goede plekken, getuige ook de relatief luxe ruimte waar wij konden genieten van een welverdiend biertje. De Engelse kou trotserend betraden we voor de tweede dag op rij het stadion van Newcastle United. Ondanks een groot overwicht van de thuisclub, moesten we tot de 80e minuut wachten om de bevrijdende treffer van Ayoze Pérez te aanschouwen. Het bleek de enige goal van de wedstrijd te zijn.

Met een schuin Rotterdams oog keken we ook nog naar de verrichtingen van Terence Kongolo, de recordaankoop van promovendus Huddersfield Town. Deze wedstrijd stond een jaar eerder ook al op de kalender, echter toen als topwedstrijd in The Championship. Toen wonnen de Terriers, maar tijdens deze editie konden ze niet echt een vuist maken.

Stadiontour

Tijdens onze tour een dag eerder, werd ons wel weer duidelijk hoe groot Newcastle United is. Opvallend was ook de luxe ogende stijl in de persruimte, kantoren, receptie en kleedkamers. Een club met stijl die de helden uit het verleden (Alan Shearer, Bobby Robson en consorten) nog altijd eert, maar ook vol goede moed kijkt naar de toekomst. Met zo’n stadion horen ze ook in de Premier League.

#43 St. James’ Park, Newcastle United FC., check!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *