Kunstgras voor de lammetjes van Tamworth FC

Tamworth FC is geen grote club, maar het was een drukte van belang. Op voorhand hadden we al van de “Chief Operating Officer” begrepen dat er ten tijde van ons bezoek een toernooi zou plaatsvinden voor basisscholen in de regio. We waren benieuwd wat we zouden aantreffen, want bij aankomst leek het allemaal niet zo druk.

Het buitenterrein zag er een beetje uit, zoals je mag verwachten van een club op het zesde niveau van Engeland. Een braakliggend, slecht geasfalteerd terrein, dat zeker wel een goede opknapbeurt kan gebruiken. Er stonden een paar auto’s, maar uit niets bleek dat hier een voetbaltoernooi gaande was. Vanuit de hoek betraden we de ground en zagen we inderdaad plaatselijke jeugd op het kunstgrasveld massaal achter een bal aan jagen.

De kleur rood, onmiskenbaar behorend bij the Lambs, was uiteraard nadrukkelijk aanwezig in het stadion. Ondanks het feit dat Tamworth nooit echt hoge ogen heeft gegooid in het Engelse voetbal, kun je wel zien dat deze ground past bij een amateurclub op een wat hoger niveau in de piramide. Het voelt een beetje tegenstrijdig, want enerzijds zie je wel dat de club z’n best doet om er iets van te maken, maar anderzijds zie je dat dit op vele vlakken ook nog niet echt lukt. Een keurig veld, goed gemetselde muurtjes, een aardige hoofdtribune en een prima afwerking rond het veld, maar tegelijkertijd ook veel achterstallig onderhoud, een rommelige uitstraling en vanaf de buitenkant de uitstraling van een verlaten industrieterrein.

Bij ons traditionele rondje om het veld, kwamen we tot de conclusie dat we niet tussen al die mensen op zoek zouden gaan naar George, die zo vriendelijk was geweest ons per mail in te lichten over de mogelijkheden van ons bezoek. Sowieso hadden we ook nog een ander bezoek ingepland bij een andere club, maar daarover in een ander blog meer. Eigenlijk hadden we wel genoeg gezien van de club, zonder dat we nog een begeleidende “toer” nodig hadden om een betere indruk te krijgen.

Het was zeker geen spectaculair bezoek, maar het blijft mooi om ook Engelse clubs in de marge van het Engelse voetbal te bezoeken. Geen enkele ground is hetzelfde en ook Tamworth heeft nu een plaatsje gekregen in onze herinnering.

#57 The Lamb Ground, Tamworth FC, check!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *