Gateshead FC, laagvlieger met gigantisch stadion

De geschiedenis van Gateshead FC is wat verwarrend. In 1889 werd Gateshead NERFC opgericht. Zij fuseerden in 1930 met South Shields FC en de naam werd gewijzigd in Gateshead AFC. Die club werd uiteindelijk in 1973 opgeheven. De geschiedenis herhaalde zich, toen het heropgerichte South Shields (op dat moment al voor de derde keer) opnieuw naar Gateshead verhuisde en zo Gateshead United werd. Drie seizoen later ging de club echter bankroet. Vervolgens werd er een nieuwe club opgericht om die plaats in te nemen: het huidige Gateshead FC. We hadden vooraf niet al te hoge verwachtingen van deze relatief kleine club, maar waren erg verbaasd toen we bij het stadion aankwamen.

We hadden niet verwacht een stadion te zien met een capaciteit van bijna 12.000. We wisten wel dat er een atletiekbaan omheen lag, waardoor de tribunes ook verder uit elkaar lagen dan bij een standaard voetbalstadion. Daarom werd het nog Gateshead International Stadium optisch gezien nog groter.

Zoals we wel vaker hadden meegemaakt op onze trips, hadden we een afspraak, maar was de betreffende persoon niet aanwezig. Ook in dit geval zat hij in een vergadering, maar na dappere pogingen van de receptie mochten we toch gewoon op eigen houtje door het stadion lopen. We namen er alle tijd voor, want het was onze laatste dag en hadden nog tijd genoeg voordat ons vliegtuig zou vertrekken. Ondanks de indrukwekkende en nette ontvangsthal, zagen we gelukkig wel wat verouderde aspecten in het stadion. Misschien dat het regenachtige weer ook een rol speelde, maar we kregen wel een prettige “vibe” van de atmosfeer.

Bijna waren we klaar met onze ronde, toen General Manager Mike ons toch nog even kon ontvangen. Daardoor kregen we nog de kans om de kleedkamers en de kantoren te zien. We werden ook nog uitgenodigd voor de wedstrijd de volgende dag, maar dat lag helaas niet meer in onze planning. Voetbalwedstrijden in een stadion met een atletiekbaan er om heen, zal nooit onze voorkeur hebben, maar toch zou ik graag een keer een wedstrijd van Gateshead FC komen bekijken.

#49 Gateshead International Stadium, Gateshead FC, check!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *