Dit is Hayes Lanes, stadion van Bromley FC

Tijdens onze project bezoeken we uiteraard veel Engelse voetbalclubs. Al snel krijg je een beeld van de club, vaak doorspekt met positieve gevoelens. Soms komt dat door de leuke mensen die je daar ontmoet, karakteristieke eigenschappen van een stadion of een intense beleving tijdens een wedstrijd. Bij het volgen van de uitslagen van die clubs dwalen de gedachte vaak even af naar het moment dat we de ground bezochten. Bromley Football Club is helaas de negatieve uitzondering.

Daar kan de club zelf eigenlijk niet veel aan doen. Het had ze gesierd als ze gereageerd hadden op onze email, maar dat doet een meerderheid van de clubs niet, dus dat nemen we ze niet kwalijk. De problematiek ligt dit keer vooral eigenlijk bij de ontoegankelijkheid van het stadion. Alles was potdicht en de graafmachines stonden op het veld, vergezeld door een grote berg aarde. Het stadion was blijkbaar toe aan een renovatie. We konden met geen mogelijkheid naar binnen. Nu laten we ons niet snel uit het veld slaan, maar een moeizaam gesprekje met een verdwaald mannetje zorgde ook niet voor toegang tot Hayes Lane.

Tussen de bomen en de hekken door wisten we een paar glimpen op te vangen van de binnenkant, waardoor we ook nog enigszins wat foto’s wisten te maken. Een rondje om het stadion werd ook erg bemoeilijkt door de verbouwing. Ondanks een vriendelijke praatje met een man die zijn hond uitliet, was dit een bezoek wat we helaas snel zijn vergeten.

We zullen hier ongetwijfeld nog wel een keer terugkomen, dus Bromley krijgt zeker nog een herkansing, maar vooralsnog laten wij geen tranen als we constateren dat the Ravens hun wedstrijd niet in winst weten om te zetten.

#33 Hayes Park, Bromley FC, check!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *