De zwijgende beveiliger van West Bromwich Albion

West Bromwich Albion FC is één van de twaalf oprichters van de Football League in 1888. Meer dan 90 jaar hebben ze op het hoogste niveau gespeeld. Toch kunnen zij niet terugkijken op een hele succesvolle geschiedenis. De in 1878 opgerichte club is namelijk slechts eenmaal kampioen geworden, winnaar van 5 FA-cups en momenteel spelen ze in the Championship. Een bezoek aan The Hawthorns, het stadion van WBA, maakte in ieder geval wel duidelijk dat we hier niet met een kleine club te maken hebben.

Het stadion ligt niet in een gezellige wijk. Veel bedrijven, een lange straat waar de auto’s harder rijden dan de maximale snelheid ongetwijfeld toe laat en de huizen die er staan, zien er bouwvallig uit. We besluiten meteen naar binnen te gaan, mits we natuurlijk toegang krijgen. Zoals wel vaker krijgen we wat meewarige blikken, maar uiteindelijk krijgt een beveiliger de opdracht ons even binnen te laten. Spreken blijkt absoluut geen hobby van hem te zijn, maar onvriendelijk is hij ook niet. Zwijgzaam laat hij ons binnen.

Een eerste aanblik in het stadion blijft altijd mooi. Zwijgend kijken we om ons heen en laten ons verrassen door alles wat we zien. Elk stadion is toch weer anders en heeft weer haar eigen charmes; of het nu een groot stadion is, of een kleine tribune. Ook nu keken we eerst enthousiast om ons heen.

Dan komt er toch een moment dat je nog wat meer over de club wilt horen en je een poging waagt om toch een gesprek aan te gaan met degene die je binnen heeft gelaten. Het voelt anders toch ook een beetje ongemakkelijk. Maar bij onze eerste poging ging het eigenlijk al mis: de beveiliger had eigenlijk weinig met West Bromwich Albion…  Toch was het zeker een hele aardige kerel, maar toch gaf hij het gevoel dat hij dit als een plichtmatig iets zag, want er straalde weinig enthousiaste clubliefde van af. Het werd ook geen lang bezoek.

Uiteraard waren we erg blij en dankbaar dat we het stadion van binnen konden zien. Onze voetbaltrip in deze regio was goed begonnen.

#51 The Hawthorns, West Bromwich Albion FC. check!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *