Matchday! Walsall FC – Sunderland

De thuisbasis van Walsall FC, het Bescot Stadium (momenteel vanwege sponsorcontracten het Banks’s Stadium geheten), is een stadion dat zelden wordt genoemd als een stadion dat je gezien moet hebben. Maar als groundhoppers en fans van voetbalstadions vinden wij dat het stadion hoog op de lijst van elke groundhopper moet staan!

In het Banks’ Stadium waan je je even terug in de tijd: oude tribunes, krappe stoelen, dicht bij het veld, antieke tourniquets en catacomben waar de verf van de muur afbladdert; het maakt het stadion op zijn eigen manier mooi. Een ander uniek aspect van dit stadion is dat driekwart van de tribunes vrij laag is; slechts zo’n 10 rijen diep, maar dat er aan een korte zijde van het stadion een enorme tribune staat. Het is een prachtig gezicht.

Vanavond bezoeken we Walsall FC tegen het grote Sunderland. Het stadion zit helemaal vol. Naast het grote aantal thuissupporters zijn de uitsupporters in groten getale aanwezig en bezetten bijna de helft van het stadion. Dit maakt de sfeer nog spannender. Sunderland heeft het zwaar, want na 23 minuten staan ze met nog maar 10 man op het veld en na 52 minuten staan ze met 2-0 achter. Dankzij de steun van de begeleidende supporters weten de Black Cats toch een punt te stelen, door in de 89e minuut de 2-2 binnen te schieten.

Mede-groundhoppers; als je het Banks’ Stadium niet op je lijst hebt staan, zet deze er dan alsnog op. Wij zijn er in ieder geval zeker van dat we nog eens zullen terugkomen in dit heerlijke stadion.

#60 Bescot Stadium, Wallsall, check!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *