‘Schat, het is NIET wat het lijkt!’

Vreemdgaan is verkeerd. Vreemdgaan hoort niet. Vreemdgaan is respectloos. Natuurlijk is er soms de verleiding en lijkt het gras groener bij de buren, maar je moet het gewoon niet doen. Toch is het ons overkomen tijdens ons derde bezoek aan Engeland vanwege ons prachtige project.

We waren gedrieën in het zuidelijke deel van Londen op onze tocht langs de karakteristieke voetbalstadions, toen drie paar ogen dezelfde kant op werden getrokken. We waren onder de indruk van wat we zagen: pure schoonheid, een krachtige uitstraling, prachtige vormen, alleenstaand, sierlijk, elegant en een hele mooie voorgevel. Na een kort gesprekje mochten we zelfs alle drie naar binnen. Via een donkere tunnel kwamen we binnen en moesten meteen concluderen dat er al vele mensen ons waren voorgegaan. Dat lag natuurlijk ook wel in de lijn der verwachting. We voelden ons desalniettemin gelukzalig toen we binnen waren. Het gras is dus soms echt groener bij de buren. We
keken vol bewondering en probeerden zoveel mogelijk foto’s te maken, zodat we hier later nog met een glimlach op ons gezicht aan konden terugdenken.

Hopelijk vergeven de voetbalstadions ons dit vreemdgaan met de Kia Oval, het nationale cricketstadion en thuisbasis van de Surrey County Cricket Club. Maar ter verdediging: in 1870 werd hier de eerste voetbalinterland van Engeland (tegen Schotland) gespeeld en tussen de jaren 1872 en 1892 (met uitzondering van 1873) werden hier de FA-cup finales gespeeld. Dus er is wel degelijk een link met voetbal te vinden.

Soms kun je echt met recht zeggen: “ik kan het uitleggen; het is niet wat het lijkt”.

#27 The Oval, Surrey County Cricket Club, check!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *