Matchday! Chester FC – Dagenham & Redbridge FC

Het was koud en regenachtig, het eten was veel te vet en de wedstrijd was niet om aan te gluren. Oftewel, de wedstrijd van Chester FC tegen Dagenham & Redbridge was een typische wedstrijd in de lagere krochten van het Engelse voetbal. Dat de plaatselijke FC ook met 0-4 onderuit ging, kwam de sfeer niet ten goede.

De club had niet gereageerd op de door ons gestuurde email vooraf, dus des te groter was onze verbazing toen in de rust een paar andere groundhoppers speciaal in het zonnetje werden gezet. Zelfs met twijfelachtige, maar hete koffie op de tribune kregen we het niet warmer. We probeerden te genieten van het Deva Stadium (dat overigens officieel net buiten de grens van Engeland ligt, te weten in Wales), maar er waren weinig aspecten te vinden die ons hart sneller deed kloppen. We keken wel heel vaak naar de klok achter één van de doelen, maar dat had niet veel te maken met het unieke karakter van het uurwerk.

Chester FC zou aan het eind van het seizoen degraderen. Op basis van het vertoonde spel die wedstrijd is dat volledig terecht. Toch gun je dat de club niet. Na financieel gezien moeilijke jaren is de club nu in handen van de supporters, die toch ogenschijnlijk gelaten reageerde op de uitslag. Ze zijn al lang blij dat de club nog bestaat, op welk niveau ze dan ook uitkomen.

#42 Deva stadium, Chester FC, check!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *